De Nikola Tesla al Projecte Haarp

e Nikola Tesla al Projecte Haarp

RESUM

Nikola Tesla, un inventor genial, nascut en 1956 va revolucionar la indústria elèctrica. És el creador del corrent altern, del motor d’inducció i fundador de la ingenieria elèctrica. El seu treball en electromagnetisme, aprofitant la concentració del fluxe magnètic, comunicacions inalàmbiques i la possibilitat de transmetre energia aèrea aprofitant la conductivitat de les capes superiors de l'atmòfera està relacionat directament amb el polèmic Projecte Haarp. Analitzarem els aspectes possitius i negatius d'aquest misteriós projecte, pel qual, ones electromagnètiques poden desestabilitzar o almenys canviar la vida en aquest planeta.INTRODUCCIÓ

Nikola Tesla (10 de juliol de 1856 – 7 de gener de 1943) va nàixer en Similjan, l’actual Croàcia. Des dels seus primers anys d'estudiant va ser un geni de les matemàtiques i de les ciències. Era capaç de memoritzar llibres complets i de realitzar complexes càlculs matemàtics per al desconcert dels seus professors.


Figura 1. Nikola Tesla


Va estudiar ingenieria mecànica i elèctrica en Austria i Física en Txecoslovaquia . Va treballar en varies companyies elèctriques i telefòniques en tota Europa. En 28 anys arribà a Nova York. Thomas Edison el contracta per a la seva empresa “General Electric”. En aquella època Tesla estava molt interessat en l'estudi del corrent altern. En un any entre els dos van desenvolupar el corrent altern (AC).

Tesla defenia el corrent altern atenent a què la secció dels conductors de les linies de transport de energia elèctrica depenen de l’intensitat, per tant podem mitjançant un transformador, elevar el voltatge fins alts valors (alta tensió). Amb aquest procediment la mateixa energia pot ser distribuida a llargues distàncies amb baixes intensitats de corrent i, per tant, amb baixes pèrdues. Una vegada en el punt d'utilització o en les seues proximitats, el voltatge pot ser de nou reduit per a ús industrial o domèstic de forma còmoda i segura.

Després d'aquesta mala època, la Western Union Company li va proporcionar fons amb els que va poder investigar i treballar en el desenvolupament dels components necessaris per a generar i transformar corrent altern a llargues distàncies. Aquesta tecnologia és bàsicament la mateixa que s'utilitza avuí en dia a tot el món. Entre aquests productes es trobaven les bobines i el motor elèctric presents de forma massiva en la tecnologia moderna.

En aquells anys George Westinghouse, va comprar a Tesla les seues patents per a la manipulació de l’energia elèctrica i li va oferir a més el pagament per l'explotació de l'energia elèctrica que es generara amb els seus invents. La comercialització del corrent altern fou l'inici de la guerra del corrents amb Edison. Que a la fí el altern, acaba imposant-se per la seva capacitat de tranformació i transport. En 1883 va desenvolupar un generador de corrent altern en les cataràtes del Niàgara.

En els anys següents Tesla es concentraria en l’experimentació de les ones de ràdio i les altes freqüències. Gràcies a aquestes Tesla va desenvolupar algunes de les primeres bombetes fluorescents de neó. També va fer la primera fotografia amb raigs X. Però aquests invents s'ensombrien comparats amb el seu descobriment per a iluminar un tub buit sense cables fent-li arribar l’energia necessària mitjançant l'aire: la transmissió inalàmbrica d'energia.

En 1909 l'italià Marconi guanya el premi Nobel pel seu aparell de ràdio que malgrat això utilitzaba fins 17 patens tecnològiques amb propietat de Tesla. Fins al 1943 una vegada mort Tesla va ser quan la Cort Suprema va reconeixer la prioritat de Tesla sobre la patent de la ràdio.

Tesla va utilitzar els seus coneiximents per a construir un barco teledirigit, amb l’idea d’incorporar els desenvolupaments dels torpedes i altres ingenis relacionats amb la robòtica.

Els treballs de Tesla en robòtica i comunicacions en xarxa sense fils, han aconseguit ser avançats per al seu temps. I els seus dissenys per a una turbina sense aspes i una bomba sense ningún tipus de part mòbil (modelada a partir d'un diode) continuen intrigant als enginyers contemporànis.

En els últims anys Tesla es va dedicar a la investigació de transmetre energia de forma aèrea sense cables aprofitant la conductivitat de les capes superiors de l'atmófera, la ionosfera, per a distribuir-la lliurement per tot el planeta. El seu major somni consistia en subministrar energia gratuïta per a tot el món. Utilitzant una torre de més de 60 metres va intentar demostrar que era possible enviar i rebre informació i energia a grans distàncies sense utilitzar cables.

Encara que Tesla va morir arruïnat i sense reconeiximent, Serbia i Croàcia el saluden com al seu fill natal.

La comunitat científica li ha rendit honors donant el seu nom “el tesla” a la unitat de mesura (Sistema Internacional d’Unitats) de densitat de fluxe magnètic que s'utilitza per a calibrar els resultats en les màquines visualitzadores de resonància magnètica.

1 T = 1 Wb·m−2 = 1 kg·s−2·A−1= 1N·A−1·m−1 = 1 kg·s−1·C−1 (1)EXPERIMENTAL

Tesla va idear el sistema de transmisió d’electricitat sense cables, de manera que l’energia podia ser portada d’un lloc a un altre mitjançant ones. Dit sistema es basava en la capacitat de la ionosfera per a conduir l’eletricitat, la potència es transmitia a una freqüència de 6c/s. Basant-se en este concepte, el Projecte HAARP consta de millons de watts de potència que podria actuar com un vertader “calentador” d'alta atmósfera i provocar una brutal ionització.


RESULTATS I DISCUSIÓ

HAARP. Tal volta a la majoria de les persones no es sonen aquestes sigles, però pertanyen a un misteriós projecte de la Força Aèrea nordamericana. HAARP, Hight Frequency Advanced Auroral Research Project. Traduit al valencià-català seria, Programa d'Investigació d'Aurora Activa d'Alta Freqüència. En unes instalacions militars situades en Gakona, Alaska, s'està desenvolupant aquest misteriós projecte el qual consisteix en 180 antenes que funcionant en conjunt serà com una sols antena que emitirà 1 GW= 1.000.000.000 W, és a dir, un billó d’ones de ràdio d'alta freqüència les quals penetraran a l'atmòsfera inferior i interactuaran amb el corrent dels electrojets aureals.

En aquest sentit devem resignar que la terra s'encontra envoltada i protegida per l'atmòsfera. La troposfera s'extén des de la superficie terrestre fins uns 16 qm d'alçada. L'estratosfera, amb la seva capa d'ozó, situada entre els 16 i 48 qm d'alçada. Més allà dels 48 qm tenim la ionosfera que arriba fins als 350 qm d'alçada. Els cinturons de Van Allen es sitúen a distàncies superiors i tendeixen a captar les partícules energètiques que traten d'interrompre en la terra des de l'espai exterior.

El projecte HAARP és un de tants que porten a terme els caps de la Marina i les Forces Aèrees d'EEUU.


Figura 2. Antenes del projecte HAARP en Gakona, Alaska.

Els polsos emesos artificialment estimulen la ionosfera creant ones que poden recorrer grans distàncies mitjançant l'atmosfera interior i penetren dins de la terra per trobar depòsits de misils, túnels soterranis, o comunicar-se amb submarins submergits, entre moltes altres aplicacions.

HAARP enviarà feixos de llum de radiofreqüència dins de la ionosfera, els electrojet afecten al clima global, algunes vegades durant una tormenta elèctrica arriben a tocar la Terra, afectant les comunicacions per cables telefònics i elèctrics, la interrupció del subministre elèctric i inclós alteracions en l'estat de l'esser humà. El HAARP actuaría com un gran calentador ionosfèric, el més potent del món. En aquest sentit podría tratar-se de la més sofisticada arma geofísica construida per l'home.

Fins ací hem tractat la part oficial de la questió, però per què es creu que hi ha més coses amagades darrere d'aquest projecte?. Extranys experiments de modificació del clima, de control de les ments i de produir terratrèmols?

Realment alguna base científica ens mostra aquest assumpte, HAARP amb els seus cents de millons de watts de potència i antenes es pot considerar com un vertader “calentador” d'alta atmósfera, provocant una brutal ionització que pot aportar conseqüències imprevisibles, i que gràcies al seu efecte “espill” podria dirigir els seus efectes cap a qualsevol part del planeta. Estaríem parlant d'un nou tipus d'arma, capaç d'intensificar tormentes, perllongar sequies, sobre el territori del supost enemic, i perjudicant-lo sense que aquest se n'adone sense més, ficció?

El projecte és tan controvertit com perillós. Els seus defensors adueixen una infinitat d'avantatges de caràcter científic, geofísic i militar, però els seus detractors estan convençuts de que podrien tindre conseqüències catastròfiques per al nostre planeta, des d’arriscades modificacions en la ionosfera, fins la manipulació de la ment humana.

Segons científics aquest projecte podría tindre pitjors conseqüències ecològiques potencialment devastadores, més inclós, que les actuals proves nuclears. El projecte será probablement venut al públic com un escut espacial contra l'entrada d’armes al territori nacional o, per als més ingenus, com un sistema per a reparar la capa d'ozó.

Fòra de la manipulació climàtica, HAARP té una sèrie d’altres usos relacionats: HAARP podria contribuir a canviar el clima bombardejant intensivament l'atmósfera amb raigs d'alta freqüència. Convertint així les ones de baixa freqüència en alta intensitat podría també afectar als cervells dels humans, i no es pot excluir que tinga efectes tectònics.”

El propi creador del HAARP, assegura que el seu invent podria, també controlar el clima. Una afirmació que ha portat a concluir que si el HAARP treballara al cent per cent podría crear anomalies climatològiques sobre els dos hemisferis, seguint la teoría de la resonància empleada per Tesla en els seus invents. Un canvi climatològic en un hemisferi desencadenaria altre canvi a l'altre hemisferi. Molts científics de Stanford asseguren que el clima mundial podría ser controlat mitjançant la transmisió de senyals de ràdio relativament menudes, als cinturons de Van Allen. Per resonància, petites senyals activadores poden controlar energíes enormes.

Figura 3. Esquema de la utilització de la ionosfera com a part reemisora de raigs energètics emesos des de terra.

Com s'alteraria el clima amb aquest projecte? Un dels objectius del HAARP és modular les corrents dels electrojets i així afectar a la intensitat i direcció dels vents zonals i del xorro. Per altra banda, el poder escalfar zones hostils del globus podría generar condicions de sequia. Deurem estar pendents d'aquest projecte enigmàtic.


CONCLUSIONS

L’evidència científica recent sugereix que el HAARP està en funcionament i que té la capacitat potencial de desencadenar inundacions, sequies, huracans i terratremols. Des d’un punt de vista militar, HAARP és un arma de destrucció massiva. Potencialment, constitueix un instrument de conquista capaç de generar energia, però també de desestabilitzar selectivament els sistemes agrícoles i ecològics de regions senceres.

L’evaluació dels riscs o beneficis per al planeta ha de ser analitzada pels polítics i científics. El progrés, com diuen, ha de ser global i sostenible i per acabar, no voldria oblidar-me d'aquest meravellós inventor que, directa o indirectament, està relacionat amb el HAARP, que somniava en subministrar energia gratuïta i en la pau per a tot el món.


REFERÈNCIES (EN CASTELLÀ)

[1] http://www.microsiervos.com/archivo/ciencia/150-aniversario-nikola-tesla.html

[2] http://www.astroseti.org/vernew.php?codigo=2326

[3] http://www.mercury.gr/tesla/

[4] http://sombra.lamatriz.org/proyecto-haarp

[5] http://www.syti.net/ES/Targets.htm

[6] http://www.pieldeleopardo.com/modules.php?name=News&file=article&sid=867


[7] Pagina del Haarp -- http://www.haarp.alaska.edu/haarp/index.html

No hay comentarios: